Edukativni video o jesetrama


Ribe stare koliko i dinosaurusi – možete li to da zamislite? Danas, za razliku od dinosaurusa, jesetre još uvek možemo da nađemo na zemlji, ali su veoma ugrožene zbog prekomernog ribolova, brana koje blokiraju njihove migratorne puteve i zagađene vode. Sve ove pretnje, ali i šanse za preživljavanje jesetarskih vrsta, predstavljene su u novom edukativnom videu dostupnom na pet jezika: bugarskom, engleskom, rumunskom, srpskom i ukrajinskom.

Ovaj edukativni video rezultat je partnerstva projektnih partnera sa vodećom obrazovnom platformom u Bugarskoj Ucha.se, koja je poznata po odličnoj prezentaciji školskih lekcija namenjenih deci školskog uzrasta i srednjoškolcima. Ucha.se je višestruko nagrađivana za svoje neverovatne i inovativne napore u oblasti obrazovanja – dobitnik je Bugarske veb nagrade, Forbes nagrade, predsedničke nagrade Džon Atanasov, i mnogih drugih.

Koliko vrsta jesetri postoji u donjem toku Dunava? Zašto su jesetre toliko važne za ljude? Šta je „to crno zlato“? Pogledajte edukativni video i saznajte više o jesetrama i problemima koji ugrožavaju njihov opstanak. Podelite sa svojim prijateljima, podstaknite druge da gledaju sa vama i zajedno možemo pomoći jesetrima da prežive!