“Život za dunavske jesetre” učestvuje na simpozijumu o jesetrama u Beču


Međunarodni simpozijum o jesetrama (ISS) jedan je od najznačajnijih skupova koji okuplja stručnjake iz celog sveta radi razmene najnovijih saznanja o zaštiti jesetarskih vrsta, ali i diskusije na temu starih i novih izazova koji prete populacijama jesetri širom sveta. Tim stručnjaka okupljen oko projekta „Život za dunavske jesetre“ iskoristiće priliku da se sastane sa kolegama u Beču od 10. do 16. septembra 2017. godine.

Osmi Međunardoni simpozijum o jesetrama fokusiraće se na dalje unapređenje upravljanja populacijama jesetri i njihovim osnovnim staništima, prenoseći znanja iz pokušaja održivog razvoja da se investicije u očuvanje jesetri isplate. Drugi aspekt konferencije biće fokusiran na sektor akvakulture uzimajući u obzir veliki udeo koji Evropa ima u uzgoju jesetri i proizvodnji kavijara.

Projekat „Život za dunavske jesetre“ biće vidljiv tokom čitave konferencije u vidu štanda koji će biti postavljen u jednom od glavnih objekata bečkog Univerziteta za prirodne resurse i nauke. Takođe, članovi tima preneće svoja iskustva u radu sa zastupnicima jesetri putem predavanja „Čovekov uticaj“, koje će se održati u četvrtak ujutru u 9 časova.

Pozivamo vas da pratite stranice naših partnera na društvenim mrežama i budete u toku sa svim dešavanjima na konferenciji, najnovijim fotografijama, snimcima, živim uključenjima i ekskluzivnim lansiranjem nove WWF-ove globalne strategije za zaštitu jesetri.