Osnovan „Jesetra centar“ u Negotinu


Negotin, 21. maj 2019. godine – WWF Adria zajedno sa lokalnim partnerima osnovala je „Jesetra centar“ u Negotinu, neformalnu grupa građana koja će učestvovati u stvaranju brenda zasnovanog na promociji jesetarskih vrsta kao zaštitnog znaka ovog dela Srbije.

Za koordinatora Centra imenovan direktor negotinske biblioteke „Dositej Obradović“ Milorad Grbović, a ostali članovi su predstavnici Svetske organizacije za prirodu (WWF Adria) i Instituta za razvoj lokalnih potencijala – ISKRIVA.

Presenting A1 study in Negotin May 21 300x200 - Osnovan „Jesetra centar“ u Negotinu
Predstavljanje studije o društveno-ekonomskim potencijalima Negotina

Predstavnicima lokalne samouprave, menadžerka projekta „Život za dunavske jesetre“ Vesna Maksimović predstavila je studiju „Procena društveno-ekonomske situacije i dostupnosti prirodnih resursa u Prahovu, Radujevcu i Negotinu“ i moguće faze rada za stvaranje pomenutog brenda.

Establishment of informal Sturgeon Center in Negotin May 21 300x200 - Osnovan „Jesetra centar“ u Negotinu
Osnovan Jesetra centar u Negotinu

Članovi „Jesetra centra“ žele da uključe i mlade ljude iz ovog grada, studente ekonomije, marketinga ili mendžmenta, u razvoj biznis plana koji će definisati poslovne ideje koje mogu doprineti promovisanju jesetri kao lokalnog brenda, ali i postati izvor prihoda lokalnim preduzetnicima.

Rad sa lokalnom zajednicom je ključ ka zaštiti jesetri i promovisanju njihovog značaja“, istakla je Vesna Maksimović.